Сучасні конструктори інтернет-магазинів

Конструктор сайтів та інтернет-магазинів — прекрасна альтернатива створенню сайту з нуля. Кастомний сайт потребує величезних часових і фінансових витрат, які не завжди виправдовують себе на старті. Саме тому попит на якісні та зручні конструктори росте — більшість малих та середніх бізнесів, які просувають свою продукцію в інтернеті, шукають можливість швидкого створення сайту під свої потреби. 

Сучасні українські конструктори дають можливість створити зручний в навігації, привабливий та цілком оригінальний інтернет-магазин, адаптований під будь-яку галузь бізнесу. 

Shop-Express

Конструктор брендових інтернет-магазинів від українських розробників. Це SaaS-платформа, яка відрізняється особливою гнучкістю в дизайні готових тем, що дозволяє створювати унікальні пропозиції навіть на шаблонах. Окрім того, функціонал платформи Shop-Express дозволяє створити кастомний дизайн, якщо цього потребує замовник. Структура цієї платформи дозволяє створювати інтернет-магазин буквально за день: товарні позиції можливо завантажувати як вручну, так і весь асортимент одним XML- чи CSV-файлом.

Shop-Express інтегрований як з платіжними системами, так і зі службами доставки, а також з аналітичними та маркетинговими інструментами. Додати необхідний інструмент чи систему дуже просто — достатньо «увімкнути» цю функцію в адмінпанелі.

Також ця платформа має спеціальний функціонал для B2B-сегменту. Це — сегментування клієнтської бази, встановлення цін для кожного сегменту, підключення партнерів і клієнтів до власних баз, інтеграція складів у єдину систему, персональні промокоди і знижки тощо. Всі ці функції дозволяють впорядкувати ведення бізнесу, а також чітко відокремити B2B- та B2C-напрямки.

Конструктор Shop-Express має 7 днів безкоштовного тестового періоду, після чого користувач має обрати один із таких тарифних пакетів:

  • Basic;
  • Optimal;
  • Pro;
  • B2B;
  • Brand (з унікальним кастомним дизайном).

Переваги Shop-Express

  • гнучкість дизайну, безкоштовна адаптація в усіх тарифних пакетах;
  • широкі можливості для розміщення контенту на сторінках в довільному порядку;
  • тонкі налаштування в картках товарів;
  • швидкий зворотній зв’язок від розробників платформи;
  • можливість розробити кастомний дизайн;
  • відсутність комісій;
  • інтеграції з усіма українськими маркетплейсами;
  • мультимовність та мультивалютність;

Недоліки Shop-Express

  • відсутність інтеграції з іноземними торгівельними майданчиками;
  • максимальна кількість товарів — 50 тисяч.

Weblium

Зручний конструктор для новачків зі зручною навігацією, широким функціоналом та ШІ-помічником, який допомагає розібратися з усіма тонкощами дизайну сторінок. Його підказки допомагають правильно підібрати кольори, розмістити текстові блоки та фотоконтент, а також переключити дизайн в один клік, якщо постане потреба змінити його. Дизайн для сторінок адаптований під десктопну та мобільну версію. 

Конструктор має понад 300 готових шаблонів різних тематик, які можна швидко адаптувати під структуру сторінки. За його допомогою можна швидко створити як інтернет-магазин, так і лендинги. 

Окрім того, конструктор Weblium має готові зовнішні інтеграції, лічильники, чат-боти. На ньому є можливість створювати форми для збору лідів, записувати розклад подій та зберігати контакти. 

У цей конструктор вже інтегровані платіжні системи, зокрема mono checkout — сервіс від monobank, який спрощує процес оформлення замовлень. Це дуже корисно для підвищення конверсії сайту: користувач може здійснювати покупку в кілька кліків. Але цей сервіс моновалютний: оплата приймається тільки в гривнях.

Створені на Weblium сайти легко індексуються пошуковими системами. 

Конструктор має безкоштовну версію, а також 2 тарифи — StartUp та Unlim.

Переваги Weblium

  1. Простий редактор з 300 шаблонами та 250 готовими блоками.
  2. Безкоштовні SSL-сертифікати.
  3. Власний конструктор pop-up, гнучка система оптимізації.
  4. Вбудована CRM.
  5. Можливість створювати необмежену кількість сторінок.
  6. Вбудовані маркетингові інтеграції.

Недоліки Weblium

  1. Відсутність інтеграцій зі службами доставки.
  2. Відсутність фільтрів в інтернет-магазині.
  3. Обмежений функціонал блогу.
  4. Потреба в додаткових інструментах для налаштування букінг-сервісу (Zapier, webhooks)

Shopify

Орієнтований на багатоканальну торгівлю: через мобільні додатки, інтернет-магазини та соцмережі. Ця платформа приваблива завдяки своєму формату “все в одному”. Цей сервіс має безліч додатків для глибокого налаштування управління, аналітики а також для автоматизації бізнес-процесів в інтернет-магазині. Вони всі доступні на панелі управління. Наприклад, для роздрібної торгівлі створено додаток Shopify POS.

 Цей конструктор дозволяє змінювати не тільки шаблони, а й весь дизайн магазину, налаштувати способи доставки, створити знижки та подарункові сертифікати, зробити розсилку акційних пропозицій, промо-кодів, рахунків тощо.

Shopify можливо налаштувати не тільки для створення інтернет-магазинів, але й для блогів чи сайтів-візитівок. Вона проста у використанні і не потребує додаткових знань, окрім HTML и CSS для більш глибокого редагування.

У Shopify ви зможете обрати готовий шаблон будь-якого стилю оформлення — э безкоштовні та платні варіанти різного ступеня гнучкості та можливостей налаштування. Окрім того, ця платформа має доступ до вихідного коду, що в перспективі дає можливості для більш глибокої кастомізації сайту за участі розробників.

Для ознайомлення з функціоналом платформи користувачу надається 14 днів тестового періоду, після чого він має обрати один з чотирьох платних тарифів.

Переваги Shopify

  1. Якісні шаблони з можливістю кастомізації.
  2. Інтеграція з усіма продуктами Google, Amazon і Meta.
  3. Можливість докупити потрібні для сайту чи магазину додатки.
  4. Інтегровані інструменти маркетингу та аналітики.

Недоліки Shopify

  1. Відсутність україномовного інтерфейсу.
  2. Висока ціна.
  3. Наявність комісії з продажів.

Висновки

Кожен із вищенаведених конструкторів сайтів та інтернет-магазинів має свої особливості, плюси та мінуси. Обирати слід той, який найбільше відповідає потребам вашого бізнесу. Саме тому на багатьох конструкторах сайтів є безкоштовні тестові періоди — щоб спробувати, оцінити функціонал і визначити, наскільки саме ця платформа вам підходить.

Зацініть наш блог
Всі публікації
Екскурсія закінчена. Тепер нумо до роботи !
Заповніть форму і пристебніться — далі поведемо ми!
Заповнити форму